Blog

iPhone 7 geluidsproblemen met de microfoon of oorspeaker

De laatste tijd krijgen wij veel telefoontjes van klanten die een iPhone 7 of 7 Plus hebben met de volgende problemen:

  • Geen geluid bij de oorspeaker;
  • Geen geluid uit de speaker bij afspelen van filmpjes of muziek;
  • Mensen horen niks tijdens een gesprek, de microfoon werkt niet;
  • Het duur er lang voordat het toestel opstart duur wel ongeveer 10 minuten, je ziet dan de Apple logo;

Waar is dit problemen aan te wijten?

Apple heeft het toestel van de iPhone 7 van aluminium gemaakt. Dit heeft als voordeel dat het licht is. Echter is aluminium niet zo hard al ijzer. Dus de behuizing van de iPhone 7 of plus kan torderen (bijvoorbeeld door vallen, telefoon in je achterzak te doen).

Apple heeft net onder de simkaartslot dus halverwege het toestel een Audio IC geplaatst. Deze Audio IC zorgt ervoor dat het geluid van de oorspeaker, speaker en microfoon afgespeeld wordt.  Doordat de aluminium behuizing kan torderen breekt de chip deels af van het logicboard van het toestel. Als dit gebeurt werkt de iPhone 7 of 7 Plus Audio IC niet meer en heb je geen geluid meer. Omdat de Audio IC op een zwakke plek net onder de simkaart (in het midden van het toestel is geplaatst) moet deze vervangen worden en de verbindingen verstevigd worden. Smartphone Repair Company kan deze reparatie voor uw uitvoeren, deze reparatie duurt ongeveer tussen de 3 en 5 werkdagen.

Heeft u ook problemen met het geluid  van uw iPhone 7 of 7 Plus? Bel dan nu voor een afspraak met Smartphone Repair Company!

You may also like...

Popular Articles...